Domácí zmrzlina – rychle a jednoduše

Domácí zmrzlina – rychle a jednoduše

S příchodem teplých letních dní poroste i chuť na nejoblíbenější letní dezert – zmrzlinu. Každý máme v okolí svého bydliště cukrárnu nebo stánek se zmrzlinou. Ne vždy, ale víme, co se skrývá za dokonalým vzhledem studené cukrovinky. Zkuste si proto doma vyrobit vlastní zmrzlinu ze surovin, které znáte a vyhněte se tak nechtěným přídatným látkám.

 

1. Melounová zmrzlina

Máte rádi chuť melounu? Připravte si jednoduchou zmrzlinu, která je vhodná i pro ty, kteří nemohou laktózu nebo lepek!

Potřebovat budete 500 g bez peckového melounu, 100 g třtinového cukru, 100 ml vody a šťávu z jedné limetky.

Jako první rozmixujte půl kila melounu. Následně za stálého míchání ohřejte 100 ml vody se 100 g cukru. Po vychladnutí smíchejte rozmixovaný meloun, vodu s cukrem a limetkovou šťávu. Nakonec dejte vychladit do mrazáku.

 

2. Jahodová – Tvarohová

Pokud chcete, aby vás zmrzlina nejen osvěžila, ale i trošku zasytila, vsaďte na tvarohovou zmrzlinu. Mimo to, že skvěle chutná, tak je vhodná i pro děti, třeba místo svačiny.

Je zapotřebí mít 400 g jahod, 1 vaničku tvarohu a 40 g medu. Všechny ingredience spolu rozmixujte a v případě ještě doslaďte dle chuti. Nezbývá nic jiného než dát vychladit do mrazáku.

Tip: Pro děti můžete použít formičky na nanuky např. ve tvaru medvídka – získáte body na víc.

 

3. Zmrzlina pro dospělé

Chystáte v horkých letních dnech párty či grilovačku s přáteli? Připravte si pro ně netradiční osvěžení! Drink se zmrzlinou v jednom, to přeci zní jako skvělá kombinace! A k tomu všemu je to velmi jednoduché.

Budete potřebovat 500 g broskví, 50 ml cukru, 200 ml vody, citronovou šťávu z půlky citronu, prosecco (množství záleží na vás). Jako první nechte povařit všechnu připravenou vodu s cukrem a potom nechte rozvar vychladnout. Mezitím rozmixujte oloupané broskve s citronovou šťávou. Nakonec spolu všechny ingredience dobře promíchejte a dejte do mrazáku. Podávejte v pohárku zalité proseccem.

 

Komentáře


Buď první, kdo okomentuje tuto stránku!

Komentuj tento článek: