Jedlé květy

Jedlé květy

Jistě už si snad každý všiml neobvyklých receptů na salát nebo třeba dort, kde se objevily živé květy. Možná je to aktuální trend, ale věděli jste, že zdobení jídel barevnými kvítky přetrvává už tisíce let? Jejich historie sahá až do starého Říma, kdy se s oblibou konzumovali i samostatně.

Dnes si již nepotrpíme jen, aby jídlo dobře chutnalo, ale i na to, aby také nějak vypadalo. Nic nelahodí našim očím víc, než krásně naservírovaný pokrm s příjemnou vůní a chutí, proto restaurace začínají schvalovat i tuto novinku v receptech svojí kuchyně.

 

 

A jaké květy že vám můžou naservírovat? Když byste například přemýšleli o svatbě a měli byste si objednat svatební dort, můžou vám nabídnout na ozdobení plátky nebo dokonce celé květy růží. Vypadají krásně a exoticky, avšak tyto květiny známe již ze zahrádky.

Naopak do salátů se spíše hodí různobarevné macešky, které zeleným listům dodají šmrnc a lepší estetický vzhled. Ale, abychom nemluvili jen o jejich pěkném vzhledu, dodávají jídlu i zajímavou chuť. Můžeme si jedlé květy také představit podobně jako čerstvé koření do polévky nebo do jiných pokrmů.

Měsíček má velmi výraznou nahořklou, pikantní, slanou chuť, s kterým můžete dochutit třeba rýži, polévku či kuřecí maso, proto se nezdráhejte jedlé květy používat i v domácím vaření, kde máte možnost experimentovat a vytvořit tak chutnou kombinaci i pro vaše hosty.

Komentáře


Buď první, kdo okomentuje tuto stránku!

Komentuj tento článek: