Lahodné vánoční nápoje

Lahodné vánoční nápoje

Při pomyšlení na Vánoce se většině z nás vybaví vánoční stromeček, cukroví, kapr, bramborový salát, ale také horké nápoje jako například svařené víno, punč či vaječný koňak. Letos si bohužel na těchto teplých nápojích na vánočních trzích nepochutnáme, a proto se s Vámi chceme podělit o nápady, jak si je můžete připravit doma.

Vaječný koňak

Klasickým ale velmi oblíbeným vánočním nápojem je vaječný koňak. Jeho příprava je velmi snadná a dokáže to každý z vás. Na 1 litr koňaku budete potřebovat 4 žloutky, 1 plechovku slazeného a 1 plechovku neslazeného Salka, 1 vanilkový cukr, špetku muškátového oříšku a tuzemský rum. Všechny tyto suroviny dejte do mixéru a důkladně promixujte. Následně přidejte rum a opět promixujte. Nakonec jen stačí přelít do lahví a nechat pár dní odležet.

Vánoční punč

Na tento vánoční punč si připravte 250ml silného černého čaje. Vedle do kastrůlku nalijte 250 ml červeného vína, 125ml rumu, šťávu z 1 pomeranče a 1 citronu. Přidejte také citronovou kůru z ½ citronu, 1 lžíci cukru, ½  sáčku vanilkového cukru, 2 hřebíčky a kousek celé skořice. Vše nechte zahřát a krátce přejít varem. Přilijte horký čaj a můžete servírovat.

Kokosový ráj

Pokud jste milovníky kávy a kokosu a zároveň chcete vyzkoušet něco nového, je tento recept dělaný přímo pro vás. Nejprve si ohřejte 90ml kokosového mléka, do kterého následně nalijte 70ml instantní kávy. Pro exotickou chuť přilijte 50ml likéru Malibu. Na závěr přimíchejte lžičku cukru, mléčnou pěnu a ozdobte sušeným kokosem, nebo čokoládou.

Komentáře


Buď první, kdo okomentuje tuto stránku!

Komentuj tento článek: