Matcha Tea

Matcha Tea

Název tohoto čaje v poslední době zaslechl nejspíš každý. Pochází z Japonska a jeho vlastností jsou hlavně blahodárné účinky na naše zdraví. Jedná se o 100 % zelený čaj, který je proslulý svou výraznou zelenou barvou.

Není to tak dávno co se tento čaj stal velice populárním a dá se sehnat skoro v každé kavárně. Podává se v různých provedeních jako například Matcha Latte, nebo pouze zalitý horkou vodou jako obyčejný čaj který známe. 

 

Co v sobě skrýva Matcha tea?

  • Matcha obsahuje spoustu antioxidantů, tím pádem při konzumaci tohoto čaje posilujete imunitu organismu.
  • Zároveň Matcha dodává tělu energii jako všechny zelené čaje.
  • Matcha vám zároveň může pomoct s redukcí váhy
  • Tento čaj je zároveň bohatý na vitamíny A, E, C a minerály jako jsou železo, vápník, draslík a zinek.

Matcha se ale nemusí používat pouze jako přísada na vaření čaje. V poslední době ji můžete potkat jako přísadu v různých pokrmech především dezertech. Tento zelený prášek se dá použít jako přísada do Cheesecaku, palačinek, muffinů nebo taky sušenek. V obchodech můžete narazit také na čokoládu, která v sobě obsahuje Matchu.

 

Kde se dá Matcha prášek sehnat?

Matchu můžete sehnat v obchodech s potravinami, drogerii nebo ve zdravé výživě. Prodává se v pytlíku, který v sobě obsahuje prášek, nebo se dá také sehnat již rozdělený na jednotlivé porce.

 

Příprava Matcha čaje

V přípravě se tento nápoj trošku liší od přípravy běžného čaje. Nestačí pouze prášek zalít horkou vodou.
Pro přípravu budete potřebovat zhruba 4 gramy prášku, který zalejete 40 ml vody o teplotě 70 C. Následně je nutné míchat čaj speciální metličkou, která je pro přípravu čaje určená.

Tento čaj je určitě velice zajímavý jak chuťově tak i svými blahodárnými účinky a stojí za to ho přidat do svého jídelníčku ať už v podobě nápoje nebo tento zázračný čaj zakomponovat do různých pokrmů.

Komentáře


Buď první, kdo okomentuje tuto stránku!

Komentuj tento článek: