Valentýn

Valentýn

Valentýn, svátek zamilovaných plný květin, dárků a samozřejmě čokolády, se už slaví od pradávna. O jeho vzniku koluje legenda. Vznikla roku 269, kdy byl popraven světec se jménem Valentýn. V té době císař Markus Aurelius Claudius jinak zvaný Germanikus zrušil manželství, protože nechtěl, aby se muži rozptylovali od vojenských povinností. Valentýn se odmítal podřídit zákazu a zamilované páry dál oddával a radil mužům, aby svoje drahocenné polovičky neopouštěli, tím si také podepsal ortel smrti a 14. února byl téhož roku popraven.

 


Ke svátku sv. Valentýn se pojí také tradice, jako posnídat toast s máslem a skořicovým cukrem, abychom si osladili celý den, uvázat svému mazlíčkovi červenou mašli, poslat valentýnku všem, které máme rádi (nejen svému partnerovi) a dát své lásce dárek, který jej potěší.
Skvělou romantickou atmosféru můžete navodit i v restauracích, kde si na tomto svátku zvláště dávají záležet. Často mají i speciální menu, jenž si můžete vychutnat se svým partnerem při svíčkách a rudými růžemi uprostřed stolu.

 

Pokud tedy chcete vyrazit večer 14. února ven a vychutnat si dobré jídlo v romantickém prostřední, vytvořte si rezervaci včas!

Např. Aureole - vyhlášená restaurace v srdci Prahy má na tento den připravené speciální menu, aneb Valentýn v Aureole.

https://aureole.cz/valentyn-v-aureole/

 

Valentýnské menu si pro vás připravila italská restaurace La Finestra in Cucina.

https://1url.cz/Ezuec

 

 

Ale ať se už rozhodnete slavit svátek zamilovaných v restauraci nebo doma. Nezapomínejte, že lásku bychom milované osobě měli připomínat a dávat najevo i když žádný svátek v kalendáři vepsán není.

 

A pokud se rozhodnete i upéct nějakou sladkou tečku, zde máte pár tipů, jak by takový láskyplný dezert mohl vypadat. 

 

 

Komentáře


Buď první, kdo okomentuje tuto stránku!

Komentuj tento článek: